CultiusHorta

Tomàquets 2018

Pometa

Feta a partir de la llavor de produccio ecologica les Refardes, es una de les reines gastronomiques del Maresme.

Montgrí

La varietat Montgrí s’ha obtingut a partir de les varietats tradicionals de tomàquet de la variant morfològica dels tomàquets de Montserrat, Pera de Girona. Gran promoció de Restaurants del Vallés.

Pera de Girona

El tomàquet Pera de Girona és una variant del tomàquet Montserrat, del qual difereix únicament per la forma piriforme del fruit. És cultivat a les comarques gironines (on, de fet, també se’l coneix com a tomàquet de Montserrat).

S’empra sobretot per amanir, però també per fer salses, sofregits i el tradicional pa amb tomàquet. El fet de que el trobem freqüentment en mercats i botigues d’hortalisses a un preu molt superior al de la resta de tomàquets comercials ens indica l’alta valoració de què gaudeix.

Tomaquet llarg

Origen: L’Espunyola, Berguedà.

Fruit d’amanir, allargat, plè, carnós, amb poques llavors i molt dolç. Bona conservació i alt rendiment. Resisteix bé els primers freds. Planta de gran desenvolupament vegetatiu, tot i que té una aparença d’estar “pansida”.

Tags
Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Check Also

Close
Back to top button
Close