Cultius

Pèsols

Breu història

El pèsol te el seu origen a L’Àsia Menor i durant milers d’anys ha estat un conreu important per la seva proteïna en la dieta humana.

Actualment és una verdura i un component del pinso pels animals.

És dels conreus més antics d’Europa amb més de 5000 anys d’antiguitat.

En l’afany de recuperar l’horta de l’Alt Maresme no hi podia faltar el pèsol.

A la nostra finca de “Les Montsantes” es conreava enmig dels ceps, concretament dues varietats negret i del ganxo(Lincoln).

El que millor ens va és el del ganxo, té una alçada de 0,70m aprox. Les tavelles fan ganxo a la punta i son completament plenes amb uns 8 o 9 grans. No necessita sòls massa fèrtils i és una planta que millora el sòl fixant el nitrogen, molt convenient en rotacions de conreu.

Al 2017 vàrem incorporar el tirabec que es menja amb tavella i tot.

Altres varietats conegudes son el floreta o garrofal fet el Baix Maresme.

El “lagrima de Getaria” fet a Guipuzcoa.

Lagrima de costa a Navarra anomenat caviar verd.

Tags
Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Check Also

Close
Back to top button
Close